ARQUITECTURA PAISATGE

ESTUDIS MEDIAMBIENTALS

arquitectura civil

DESCRIPCIÓ

PROJECTES

ARQUITECTURA DEL PAISATGE


Definir el paisatge des del punt de vista genèric no és fàcil, perquè aquest és l'objecte d'estudi primordial. Entenem, en general, per paisatge qualsevol àrea que inclou tant els trets naturals com els modelats per l'home i que tenen un reflex visual en l'espai, que depenen i participen en ell, ja que sense percepció del paisatge no hi ha paisatge.


Així doncs entenem com arquitectura del paisatge, l'estudi i proposta d'ordenació i conservació d'un determinat paratge natural o artificial, que varia segons la mida o àmbit d'actuació. També són diversos els conceptes i disciplines que hi participen, orografia, vegetació, clima, etc.


Els treballs en aquesta branca, s'inicien fins i tot abans del 1975, amb projectes de jardineria de distinta envergadura, des del més petit jardí o balcó, fins les gran extensions del Polígon Industrial de la zona Franca, o del mateix aeroport de Barcelona, Parc Güell etc. dins l'equip de M.RIGOLA S.A.


Sense perdre ni renunciar als orígens jardiners, es comença l'estudi del paisatge, becats de 1975 a 1978, on s'enceta l'anàlisi del paisatge de Menorca, sota la supervisió de la Càtedra Gaudi de la ETSAB.


Des dels inicis, han estat constants el treballs relacionats amb la jardineria i el paisatge, fins arribar al 2005, en el que es comencen a fer treballs sobre estudis d'impacte ambiental, activitat que en la actualitat té un pes important dins la cartera d'encàrrecs.ESTUDIS MEDIAMBIENTALS


Entenem per estudis ambientals, els treballs adreçats a avaluar l'impacte de la activitat humana sobre un determinat àmbit o territori, i com afecta a cadascun dels seus components.


Segueix enunciant les mesures correctores oportunes i el seguiment de les mateixes en el decurs del temps.


Aquesta especialitat s'enceta, amb l'estudi d'impacte ambiental del pla Especial del balneari del Cardo al T.M. de Benifallet.INICI CALATRAVA 74, 5e 1a | 08017 | BARCELONA | 93.417.65.48 | jrv@coac.esCol·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya Verum HD Agrupació Experts Pèrits Forenses Catalunya Arda Gestió Ambiental Internacional Federation Landscape Architects